Portugalska oliwa z oliwek CASA ANADIA - oliwa z historią
Szlachetne oliwy Casa Anadia produkowane są w posiadłości Quinta do Bom Sucesso od conajmniej XVIIw. Oliwy pochodzą z 3 różnych terroirs ( gleby: gliniana, kredowa i łupkowa). Oliwy wyciskane są z oliwek typowo portugalskich odmian Galega i Cobrançosa (Chroniona Nazwa Pochodzenia) oraz z odmian obcych: Picual i Arbequina. Oliwy Casa Anadia są w 100% organiczne, naturalne i niefiltrowane. Stanowią efekt doskonałej alchemii między odmianami oliwek, odpowiednią glebą i know-how nabytym przez setki lat. Podczas zbiorów, zaawansowane procesy mechaniczne łączone są z tradycyjnymi metodami pozyskiwania oliwek tak, by nigdy nie spadały na ziemię. Idealnie zdrowe oliwki transportowane są do tłoczni, gdzie po kilku godzinach od zbioru wyciskany jest na zimno sok z oliwek o nienaruszonych właściwościach, charakteryzujący się świeżością i najniższym poziomem kwasowości – zawsze pomiędzy 0,1 ° i 0,2 °.
Casa Anadia D.O.P
DOP – ChNP (Chroniona Nazwa Pochodzenia)
Oliwa tłoczona jest z autochtonicznych odmian oliwek z regionu Ribatejo. Monitorowanie i certyfikowanie każdego etapu produkji tej oliwy daje gwarancję najwyższej jakości.
Wyciskana z oliwek 2 odmian: Galega i Cobrançosa.
Kwasowość: 0,2 °. Nadtlenki: 7
Casa Anadia Private Collection
Portugalska oliwa z oliwek Casa Anadia Private Collection 500 ml
Oliwa o złożonym smaku od lekko do średnio dojrzałych oliwek, z nutą jabłka, zielonych liści oliwnych i ziół. Lekko gorzka i pikantna, delikatnie cierpka. Pozostawia smak suszonych owoców na podniebieniu.
Wyciskana z oliwek 2 odmian: Cobrançosa i Picual.
Kwasowość: 0,2 °. Nadtlenki: 5.
Casa Anadia Junior
JUNIOR DOP – ChNP (Chroniona Nazwa Pochodzenia)
Casa Anadia Junior to oliwa, która została opracowana specjalnie dla dzieci.
500ml
Quinta do Bom Sucesso
Oliwa, która powstaje z portugalskich i międzynarodowych odmian dostępnych w posiadłości Quinta do Bom Sucesso, zebranych w idealnym momencie swej dojrzałości. To oliwa idealna na każdą okazję. 500ml
No comments:
Post a Comment