ACUSHLA to portugalska oliwa ekologiczna produkowana z pasją w posiadłości Quinta do Prado, w miejscowości Vila Flor w regionie Alto Douro i Trás-os-Montes na północy Portugalii. Słowo Acushla wywodzi się z języka irlandzkiego i oznacza „bicie mojego serca”. To jedna z najlepszych oliw ekologicznych na świecie, co potwierdzają liczne medale i wyróżnienia, które zdobywa każdego roku na międzynarodowych konkursach. Wyciskana na zimno z tradycyjnych odmian oliwek portugalskich następujących szczepów: Cobrançosa, Madural, Verdeal, Negrinha i Cordovil rosnących na wysokości 400 m n.p.m. w dolinie Douro – Vila Flor oraz Trás-os-Montes.Jest niefiltrowana, ma najniższy możliwy procent kwasowości: 0,1 %, co oznacza, że została wyprodukowana z najlepszych oliwek, bez jakichkolwiek uszkodzeń.Oliwki zbierane są w listopadzie, oliwa butelkowana w kwietniu/maju. Zachwyca zółtozielonkawym kolorem i mocnym, owocowym aromatem z lekko pikantną nutą.
Acushla 500ml i 250ml (w butelce inox wielokrotnego użytku)
Acushla 5L (bag in box)
No comments:
Post a Comment